ОЦІНКА ВПЛИВУ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ, ЕКОНОМІЧНИХ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ВАЖЕЛІВ НА ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

ОЦІНКА ВПЛИВУ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ, ЕКОНОМІЧНИХ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ВАЖЕЛІВ НА ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ

26.06.2024 00:17

[1. Economic sciences]

Author: Кібкало Ірина Володимивіана, аспірант, Державний біотехнологічний університет, м. Харків


Державна підтримка відіграє ключову роль у забезпеченні економічної стійкості сільськогосподарських підприємств України. Вона включає: субсидії, дотації, пільгове кредитування та податкові пільги, що дозволяє аграріям знижувати виробничі витрати, модернізувати техніку та впроваджувати нові технології. 

Економічні важелі, такі як: інвестиції, цінова політика та інновації, стимулюють розвиток аграрного сектору. Залучення інвестицій сприяє оновленню інфраструктури, впровадженню новітніх технологій і підвищенню продуктивності. Встановлення справедливих цін на продукцію забезпечує стабільний дохід для виробників, а інноваційні рішення дозволяють знижувати виробничі витрати і підвищувати ефективність.

Організаційні важелі, зокрема кооперація, маркетинг і збут, а також освіта і тренінги, покращують управління та збут продукції. Підтримка в організації маркетингових кампаній і покращенні логістики допомагає знайти нові ринки збуту. 

Оцінка впливу державної підтримки, економічних та організаційних важелів на формування економічного механізму забезпечення економічної стійкості сільськогосподарських підприємств України є важливою для розвитку аграрного сектору та економіки країни в цілому. Розглянемо ключові аспекти цього впливу: 1. Державна підтримка: а) субсидії та дотації: прямі фінансові виплати сільськогосподарським підприємствам допомагають знижувати виробничі витрати і підвищувати конкурентоспроможність продукції; б) кредитування: пільгові кредити та гарантії по кредитах сприяють доступу аграріїв до необхідного фінансування для модернізації техніки, закупівлі насіння, добрив тощо та ін. [2]. 2. Економічні важелі: а) інвестиції: залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій в аграрний сектор сприяє впровадженню новітніх технологій, підвищенню продуктивності та якості продукції: б) цінова політика: Регулювання цін на сільськогосподарську продукцію та забезпечення справедливих цін для виробників стимулює їх діяльність та розвиток. 3. Організаційні важелі: а) маркетинг і збут: підтримка в організації маркетингових кампаній, пошуку нових ринків збуту та покращення логістики допомагає підприємствам збільшити свої доходи; в) освіта і тренінги: підвищення кваліфікації працівників та керівників сільськогосподарських підприємств сприяє покращенню управлінських процесів і виробничих технологій [1].

Тож, комплексне використання державної підтримки, економічних та організаційних важелів сприяє формуванню економічного механізму, що забезпечує стійкість сільськогосподарських підприємств. Це виражається у: підвищенні фінансової стабільності та зниженні ризиків; покращенні конкурентоспроможності продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках; збільшенні обсягів виробництва та доходів підприємств та ін. Інтеграція державної підтримки, економічних і організаційних важелів є ключовим фактором для забезпечення економічної стійкості та процвітання сільськогосподарських підприємств України.

Література:

1. Курена Т.О. Ефективність та результативність державної підтримки аграрного сектора економіки в україні. Держава і ринок. 2011. №1. С. 133-138.

2. Остапенко О. М. Моделі страхування ризиків аграрного виробництва в зарубіжних країнах. Вісник Сумського національного аграрного університету. 2013. Вип. 12. С. 171-175. 

_______________________

Науковий керівник: Олійник Таміла Іванівна, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту, бізнесу і адміністрування Харківського державного біотехнологічного університету



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота